• 180 γρ. έμενταλ
• 130 γρ. τσένταρ
• 100 γρ. παρμεζάνα
• 100 γρ. ξινομυζήθρα
• 1 αβγό
Για το πανάρισμα:
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 2 αβγά
• 2 φλιτζάνια γαλέτα
• Αλάτι
• σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Τρίψτε τα τυριά και βάλτε τα σε ένα μπολ. Ρίξτε το αβγό ελαφρά χτυπημένο και ανακατέψτε το μείγμα.
Σκεπάστε το μείγμα με μεβράνη τροφίμων και αφήστε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει. Πλάστε τους τυροκεφτέδες. Χτυπήστε τα 2 αβγά για το πανάρισμα με 2 κουταλιές νερό και λίγο αλάτι.
Περάστε τους τυροκεφτέδες από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αβγά και τέλος από τη γαλέτα. Τηγανίστε τους τυροκεφτέδες σε αρκετό σπορέλαιο (για να είναι τελείως καλυμμένοι από το λάδι).
Όταν τηγανιστούν, αφήστε τους σε απορροφητικό χαρτί πριν τους σερβίρετε.