Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου
1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1/2 φλ. Τσαγιού ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα ωμή)
1/2 κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια μεγάλη λαμαρίνα. Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας. Με ένα πινέλο τη βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε κανέλα, ζάχαρη, φιστίκια. Κόβουμε στη μέση τη σφολιάτα.
Αναποδογυρίζουμε το πρώτο κομμάτι με τα φιστίκια και τη ζάχαρη προς τον πάγκο. Πιάνουμε το άλλο κομμάτι και το ακουμπάμε πάνω στη μισή σφολιάτα. Σαν σάντουιτς, οι μέσα πλευρές που εφάπτονται είναι οι καθαρές. Πάνω και κάτω βλέπουμε τις πλευρές με τα φιστίκια. Κόβουμε λωρίδες πάχους ενός εκ. και τις στρίβουμε ελαφρά.
Τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα. Να υπάρχει κενό μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 15΄ έως ότου ροδίσουν και γίνουν τραγανές. Καθώς είναι ζεστά τα κριτσίνια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά