inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Κυρ29072012

Το τραπέζι της 25ης Μαρτίου

  • PDF
Το τραπέζι της 25ης Μαρτίου
Άλλη μια μεγάλη γιορτή έρχεται και... όπως πάντα εμείς οι Έλληνες την τιμούμε με εκλεκτό φαγητό. Η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα του μπακαλιάρου με τη σκορδαλιά και εσύ θέλεις να είσαι έτοιμη για όλα!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
Υλικά
• 1 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο
• 1 ποτήρι ανθρακούχο νερό ή μπίρα
• 1 αυγό
• αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι), κοσκινισμένο
• λίγο αλάτι (προσοχή, γιατί ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός)
• πιπέρι μπόλικο φρεσκοτριμμένο
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Διαλέγουμε φιλέτα μπακαλιάρου χοντρά (ξαλμυρίζουν πιο εύκολα και είναι πιο αφράτα). Αφαιρούμε από την προηγούμενη μέρα την πέτσα και κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια. Το βάζουμε σε μπολ με μπόλικο νερό, το οποίο θα αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες. (Ο μπακαλιάρος χρειάζεται από 12-24 ώρες ξαλμύρισμα. Όσο πιο συχνά αλλάζουμε το νερό, τόσο πιο γρήγορα θα ξαλμυρίσει). Αφού ξαλμυρίσει (δοκιμάζουμε), το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει καλά κι αφαιρούμε τυχόν κόκαλα.

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το κουρκούτι μας. Χτυπάμε το αυγό με το ανθρακούχο νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό μέτριο, ούτε σφιχτό ούτε αραιό. Αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για 30΄ να παγώσει.

Στη συνέχεια τον ανακατεύουμε καλά και βουτάμε μέσα ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν και τα ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν γύρω γύρω.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Υλικά
• 1/2 κιλό ψωμί
• 3-4 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το φύτρο
• 1/4 του φλιτζανιού καρύδια
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 3-4 κ.γ. ξίδι
• 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο (ή όσο πάρει για να έχεις την πυκνότητα που επιθυμείς)
• Λίγο νερό

Εκτέλεση
Κόψε το ψωμί σε φέτες και μούσκεψέ το καλά σε νερό.

Αφαίρεσε την κόρα και στίψε πολύ καλά μέσα στα χέρια σου την ψίχα.

Βάλε την ψίχα λίγη λίγη σε μύλο και χτύπησε προσθέτοντας το σκόρδο λιωμένο, τα καρύδια, αλάτι και το λαδόξιδο, σιγά σιγά.

Θα δεις με το μάτι πόσο σφιχτή θα γίνει για να συμπληρώσεις λίγο λαδόξιδο ή νερό για να την αραιώσεις
Ηλεκτρονικό κατάστημα Pharmacy 4 me
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ