inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Κυρ29072012

Παγκόσμια ημέρα παγωτού

  • PDF
Παγκόσμια ημέρα παγωτού
Πριν από 32 χρόνια δύο φίλοι, ο Ben και ο Jerry, ξεκίνησαν να φτιάχνουν παγωτό σε ένα εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο και έγιναν γρήγορα γνωστοί για τις φανταστικές γεύσεις και τα αγνά υλικά, δημιουργώντας τη γνωστή εταιρεία παγωτών «Ben & Jerry's».

Έτσι, λοιπόν, ο Ben Cohen και ο Jerry Greenfield αποφάσισαν να καθιερώσουν την ημέρα FREE CONE DAY (Παγκόσμιο Κέρασμα Παγωτού) για να ευχαριστήσουν τους πελάτες τους σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα στη χώρα μας διοργανώνεται για 4η χρονιά.

Εμείς σας δίνουμε την πιο απλή συνταγή για πεντανόστιμο, σπιτικό παγωτό.

Υλικά
• 250 γραμμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
• 400 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
• 410 γραμμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
• 1 (ή 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας) βανίλια

Εκτέλεση
Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5 λεπτά τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μίγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μίγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.

Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.

Tip
Στην παραπάνω βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε κακάο για παγωτό σοκολάτα, βανίλια για παγωτό βανίλια, νες καφέ για παγωτό μόκα και φυσικά κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, κομματάκια φρουί γλασέ, τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη, μπισκότα και ό,τι άλλο αγαπάτε!
Ηλεκτρονικό κατάστημα Pharmacy 4 me
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ