Η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να το πετύχετε
Όπου ΘΔ, αντιστοιχεί στην θερμοκρασία δωματίου και όπου Ψ στη λέξη ψυγείο.
Αβοκάντο: Μέχρι να ωριμάσουν σε ΘΔ, μετά Ψυγείο, 4 μέρες.
Ακτινίδια: Μέχρι να ωριμάσουν σε ΘΔ, σε χάρτινη σακούλα. Μετά Ψ, 4 μέρες.
Ανανάς: Ψ, 5 μέρες (Κομμένος: Ψ, καλά τυλιγμένος με διάφανη μεμβράνη για 3 μέρες).
Αχλάδια: Μέχρι να ωριμάσουν ΘΔ. Μετά Ψ, 5 μέρες.
Βερίκοκα: Μέχρι να ωριμάσουν ΘΔ. Μετά Ψ, 3 μέρες.
Γκρέιπφρουτ: ΘΔ, 7 μέρες ή Ψ, 2 εβδομάδες.
Δαμάσκηνα: Μέχρι να ωριμάσουν ΘΔ. Μετά Ψ, 4 μέρες.
Καρπούζι: ΘΔ, 5 μέρες (Κομμένο σε φέτες: Ψ, τυλιγμένο καλά με διάφανη μεμβράνη για 3 μέρες).
Κεράσια: Ψ, σε χάρτινη σακούλα, 5 μέρες
Κυδώνια: Ψ, σε χάρτινη σακούλα, 4 μέρες
Μανταρίνια: ΘΔ, 6 μέρες ή Ψ 10 μέρες.
Μήλα: Ψ, 10 μέρες.
Μάνγκο: Μέχρι να ωριμάσουν ΘΔ. Μετά Ψ, 7 μέρες.
Μπανάνες: Μέχρι να ωριμάσουν ΘΔ, σε χάρτινη σακούλα. Μετά Ψ, 2 μέρες.
Νεκταρίνια: Μέχρι να ωριμάσουν ΘΔ. Μετά Ψ, 3 μέρες.
Πεπόνι: Μέχρι να ωριμάσει ΘΔ. Μετά Ψ, 5 μέρες (Κομμένο σε φέτες: Ψ, τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη για 3 μέρες).
Πορτοκάλια: ΘΔ, 7 μέρες ή Ψ, 2 εβδομάδες.
Ροδάκινα: Μέχρι να ωριμάσουν ΘΔ. Μετά Ψ, 4 μέρες.
Σταφύλια: Ψ, σε χάρτινη σακούλα, 6 μέρες.
Σύκα: Ψ, χωρίς το κεσεδάκι, τυλιγμένα καλά με πλαστική μεμβράνη, 4 μέρες.
Φράουλες: Ψ, χωρίς το κεσεδάκι, σε χάρτινη σακούλα, 4 μέρες.
Αγγούρι: Ψ, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 5 μέρες.
Αγκινάρες: Ψ, 4-5 μέρες.
Αρακάς: Ψ, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 3-5 μέρες.
Βλίτα: Ψ, στεγνά, σε πλαστική σακούλα, 3 μέρες.
Ελιές: ΘΔ, μέσα σε ελαιόλαδο ή Ψ, 3 μήνες.
Καρότα: Ψ, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 4-6 μέρες.
Καλαμπόκι: Ψ, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 2 μέρες.
Κολοκύθια: Ψ, σε πλαστική ή χάρτινη σακούλα, 2-3 μέρες.
Κουνουπίδι: Ψ, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 4-6 μέρες.
Κρεμμύδια: ΘΔ, σε σκιερό, ξηρό μέρος, 10 μέρες.
Λάχανο: Ψ, τυλιγμένο καλά σε διάφανη μεμβράνη, 2 εβδομάδες.
Λεμόνι: ΘΔ 6 μέρες ή Ψ 10 μέρες.
Μανιτάρια: Ψ, σε χάρτινη σακούλα ή πλαστική σακούλα τροφίμων, 1-2 μέρες.
Μαρούλια: Ψ, τυλιγμένα με χαρτί κουζίνας, μέσα σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 3 μέρες.
Μελιτζάνες: Ψ, σε χάρτινη ή πλαστική σακούλα τροφίμων, 4 μέρες.
Μπάμιες: Ψ, σε χάρτινη σακούλα, 3 μέρες.
Μπρόκολο: Ψ, τυλιγμένο καλά με διάφανη μεμβράνη, 6 μέρες.
Παντζάρια: Ψ, χωρίς τα φύλλα, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 7 μέρες.
Πατάτες: ΘΔ, σε ξηρό και σκιερό μέρος, 10 μέρες.
Πιπεριές: Ψ, σε χάρτινη σακούλα, 4-6 μέρες.
Πράσα: Ψ, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 4-5 μέρες.
Ραδίκια: Ψ, αφού τα στεγνώσετε καλά, σε πλαστική σακούλα, 3 μέρες.
Ραπανάκια: Ψ, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 5 μέρες.
Ρόκα: Ψ, τυλιγμένη με χαρτί κουζίνας, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 4 μέρες.
Σαλάτα: Ψ, τυλιγμένη με χαρτί κουζίνας, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 3 μέρες.
Σέλερι: Ψ, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 7 μέρες.
Σπανάκι: Ψ, πολύ στεγνό, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 4-6 μέρες.
Σπαράγγια: Ψ, τυλιγμένα με χαρτί κουζίνας, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 4 μέρες.
Ντομάτες: ΘΔ, σε χάρτινη σακούλα, μέχρι να ωριμάσουν. Μετά Ψ, 3 μέρες.
Φασολάκια: Ψ, σε χάρτινη σακούλα, 4 μέρες.
Χόρτα: Ψ, πολύ στεγνά, σε πλαστική σακούλα, 4 μέρες.
Άνηθος: Ψ, τυλιγμένος με χαρτί κουζίνας, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 4 μέρες.
Βασιλικός: Ψ, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 3 μέρες.
Δυόσμος: Ψ, τυλιγμένος με χαρτί κουζίνας, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 3 μέρες.
Κρεμμυδάκια: Ψ, τυλιγμένα με χαρτί κουζίνας, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 5 μέρες.
Μαϊντανός: Ψ, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 5 μέρες.
Μάραθος: Ψ, τυλιγμένος με χαρτί κουζίνας, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 3 μέρες.
Σκόρδο: ΘΔ, σε σκιερό και ξηρό χώρο, 10 μέρες.
Τζίντζερ: Ψ, τυλιγμένο με χαρτί κουζίνας, σε πλαστική σακούλα τροφίμων, 2 εβδομάδες.