Υλικά
• 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης πολύ ψιλοκομμένη
• 1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 160 ml γάλα
• 125 γραμμ. βούτυρο (1 μπαστούνι) λιωμένο και χλιαρό
• 1 αυγό
• 100 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Θα χρησιμοποιήσουμε 30 μίνι θήκες για muffins. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.
Κάνουμε μια λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά (αλεύρι κ.λπ.), προωθούμε τα υγρά υλικά και προσθέτουμε τα στερεά. Απαλά με κουτάλι διπλώνουμε το μείγμα. Δεν δουλεύουμε, ανακατεύουμε πολύ το μείγμα, ίσα να ενωθούν τα υλικά.
Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτουμε φέτα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 12΄-15΄, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.