Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα παραιτούνταν χθες εφόσον οι πιστώτριες τράπεζες δεν συναινούσαν σε χρηματοδότηση και με εγγυήσεις.
«Το τηλέφωνο δεν χτύπησε και η χρηματοδότηση δεν δόθηκε», και έτσι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανέλαβε μόνο του την πρωτοβουλία να οδηγηθεί σε παραίτηση «αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν παράγοντες που δεν θέλουν τη διάσωσή της», τόνισε ο κ. Μουσουλίδης.
Όπως εξήγησε, η εταιρεία μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου δεν θα έχει νομική εκπροσώπηση, την οποία και δεν πρόκειται να αποκτήσει εάν τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει απαρτία η γενική συνέλευση.
Στο μεταξύ, στις 15 Φεβρουαρίου εκδικάζεται αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η αυστριακή εταιρεία Lenzing, ζητώντας την εξόφλησή της, με ποσό 700.000 ευρώ.
«Με το ποσό που ζητούσαμε αφενός μεν η ΕΝΚΛΩ θα γλύτωνε την πτώχευση, ενώ το διοικητικό συμβούλιο θα μπορούσε να αποκτήσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και με την πώληση εξοπλισμού, που δεν χρησιμοποιεί η εταιρεία, θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι και το ΙΚΑ και έτσι θα κερδιζόταν χρόνος ώστε να επανακάμψουν οι υποψήφιοι, ενδιαφερόμενοι επενδυτές», επεσήμανε. Δυστυχώς όμως «κάποιοι δεν επιθυμούν την ανάπτυξη της εταιρείας και έτσι δεν αποκλείεται αυτή να σβήσει», τόνισε.
Πάντως, μετά από 20 μήνες διαρκoύς προσπάθειας για την διάσωση της εταιρείας, ο κ. Μουσουλίδης, έχει θέσει ως προσωπικό του στόχο να κάνει γνωστό σε όλη την κοινωνία και σε επιχειρηματίες, ότι το προτεινόμενο μοντέλο αναδιάρθρωσης και διάσωσης μπορεί να πετύχει, εφόσον ακολουθηθεί πιστά από όλους τους εμπλεκόμενους.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μουσουλίδης παραμένει στη θέση του ως μισθωτός, προκειμένου να επιληφθεί, στο μέτρο του δυνατού και μέχρι την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, τα των τρεχουσών αναγκών της εταιρείας, ιδίως δε της φύλαξης των περιουσιακών της στοιχείων, των αρχείων και των βιβλίων της.
Υπενθυμίζεται ότι η αξία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές της υπολογίζονται σε 275 εκατ. ευρώ.