Η εν λόγω επένδυση «ταλαιπωρείται» πάνω από μία επταετία, ενώ οδήγησε ακόμη και σε εσωκομματική «σύγκρουση» στο ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιωτική κοινοπραξία με το διακριτικό τίτλο, «Geo-Vet», που θα υλοποιούσε την επένδυση στη Θράκη, έχει διερευνήσει σχετικά και τη γειτονική χώρα και τουλάχιστον ένα μέρος των κεφαλαίων, ενδεχομένως και το μεγαλύτερο, παίρνει «ρότα» για την Τουρκία, αντί για την Ελλάδα.
Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αρχικά αναλάβει να υλοποιήσει την επένδυση στη Θράκη, κατόπιν σύμβασης που υπέγραψε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, αλλά η διαδικασία σταμάτησε με παρέμβαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος προέκρινε τη διενέργεια διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού.
Όμως ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός δεν έχει γίνει και έτσι η εταιρεία στρέφεται στην Τουρκία, όπου κατά τις ίδιες πληροφορίες, το εγχείρημα για την εξόρυξη ζεόλιθου θα έχει μικρότερο κόστος.
Παράλληλα η επιχείρηση έχει προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης, που δεν της επιτρέπει να προχωρήσει στην επένδυση, ενώ μάλλον θα υποβάλει και μηνύσεις κατά φυσικών προσώπων, τα οποία κρίνει ότι με πράξεις ή παραλείψεις τους, έβλαψαν τα συμφέροντά της.
Το θέμα απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία του Έβρου και το ανακίνησε εκ νέου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή και πρώην υπουργός Γιώργος Ντόλιος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ανοιχτή «κόντρα» με το Γιάννη Μανιάτη.
Ακόμη πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, κατέθεσε ερώτηση, όπου αναφέρει πως για την επένδυση υφίστανται «εμφανή τα σημάδια της ασυνεννοησίας των διαφόρων συναρμοδίων του ελληνικού κράτους».