Απαντώντας ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, σε σχετικό ερώτημα, ανέφερε ότι δεν έχουν αντίρρηση, αν βρεθεί σοβαρός επενδυτής ο οποίος θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και τις θέσεις εργασίας, να αλλαχθεί το καταστατικό, με τη λογική ότι η ΣΕΚΑΠ είναι μεγάλος οικονομικός παράγοντας σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδος.
Τα θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Πέμπτης, ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η συνολική αναδιάρθρωση της εταιρείας καθώς και η τροποποίηση του άρθρου του καταστατικού, σε σχέση με την δυνατότητα να συμμετέχουν άλλοι μέτοχοι, στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, για το οποίο και είχαν εκφραστεί φόβοι ότι θα σήμαινε και την είσοδο ιδιωτών στην διοίκηση της επιχείρησης.
«Εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι για την συνέλευση, προφανώς κάποιοι άλλοι μέτοχοι θέλουν περισσότερο χρόνο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, Δημήτρης Πράτσος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις. Σχετικά με τον μεγαλομέτοχο, την ΑΤΕ, είπε πως προχωρά στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και σε συνολική αναδιάρθρωση, «γιατί η οδηγία Αλμούνια της απαγορεύει ρητά να βρίσκετε σε επιχειρήσεις μη χρηματοπιστωτικού ενδιαφέροντος και άρα θα πρέπει να φύγει. Δεν νομίζω ότι είναι κακό να φύγει».
Αναφερόμενος στους εργαζόμενους, είπε ότι είναι πληροφορημένοι για τις εξελίξεις στην εταιρεία, τόνισε δε πως δεν ανησυχεί για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ.
Πάντως να σημειωθεί ότι δυναμική ήταν η παρουσία των εργαζομένων, με στάση εργασίας τόσο το πρωί της Τετάρτης όσο και το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης.
Σε δηλώσεις τους και οι δυο πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, ζήτησαν μια λύση η οποία να διασφαλίζει τη λειτουργία της εταιρείας, τονίζοντας πως «δεν μπορεί το κράτος να αφήνει μια παραγωγική μονάδα στο έλεος». Τα δύο σωματεία εργαζομένων της εταιρείας, θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να είναι έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.