Εκτός από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, που ήταν και ο διοργανωτής της συγκεκριμένης συνάντησης, συμμετείχαν εκπρόσωποι των 10 υπολοίπων εταίρων του έργου από τέσσερις χώρες της Μεσογείου (Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία).
Κατά την πρώτη ημέρα της συνάντησης αναλύθηκε διεξοδικά το επιστημονικό/ερευνητικό μέρος του έργου και συγκεκριμένα η πορεία των μελετών αναφορικά με τα διάφορα μοντέλα πρόβλεψης της κίνησης των πετρελαιοκηλίδων καθώς και των πειραμάτων που έχουν λάβει χώρα σχετικά με τη χρήση των διαφόρων ειδών πλωτήρων (drifters) και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.
Οι εισηγήσεις και συζητήσεις της δεύτερης ημέρας εστίασαν στο διαχειριστικό και επικοινωνιακό μέρος του έργου καθώς και στις δράσεις εκείνες που αφορούν στη κατάρτιση πολιτικών για τη διαχείριση της παράκτιας μόλυνσης από πετρελαιοκηλίδες.
Κατά τη τρίτη και τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε από τους εκπροσώπους του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης παρουσίαση μέσων αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων, ενώ στη συνέχεια η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ξενάγησε τους συμμετέχοντες σε παράκτιες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με ιδιαίτερη οικολογική σημασία και μεγάλη ευαισθησία σε ενδεχόμενο κίνδυνο από θαλάσσια ρύπανση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εργασίες χαιρέτισε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Έβρου Γωγώ Νικολάου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Ούστογλου, ενώ καταλυτική για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης υπήρξε η συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος της Αλεξανδρούπολης.